Book party

Wednesday, September 13, 2006

"Защо купуваме", Пако Ъндърхил

Защо купуваме е адски забавна книга. Детайлно са описани всички психологически хватки на дълбокото море маркетинга, както и психологията на клиента.

Разбираш защо, дъвките и бомбонките винаги се подреждат около касите. Или защо магазините са подредени като за жени (и още по-важното, ако ще правиш магазин намери си жена за консултант). Защо козметиката за възрастни дами винаги е на нивото на погледа на очите. Колко е важно да познаваш конкуренцията и интериора на магазините им. Или защо безплатните торбички са важни.

Психологията на купувача, от неволното докосване в магазина между хората, до подредбата на закачалките, рафтовете, местата на касите ... до работното време на хипер маркетите.

Най-вече интересна, след това полезна (и то ако се занимаваш с предлагане на услуги и продукти.)

3 Comments:

  • А може ли, може ли, може ли само да ми кажеш за дъвките и бонбоните? И отивам да си я купя, защото от миналата година съм и метнала око, но като прочета надзаглавие "световен бестселър" се сещам за Даниел Стийл и всичко се променя...

    By Blogger anika, at September 13, 2006 at 7:26 AM  

  • не може. :-) трябва да се чете.

    By Blogger tihin, at September 13, 2006 at 7:28 AM  

  • Разбира се :) Но си мисля, че ако една книга наистина е ценна, няма да стане безинтересна, ако се разясни само един от казусите, описани в нея. Нали? Най-много да се убедя още повече, че си заслужава...

    By Blogger anika, at September 13, 2006 at 7:47 AM  

Post a Comment

<< Home